Operatie de extras creierii,igienic, pentru a ne feri de toxiinfectie alimentara.
Se curata creierii , se lasa in apa rece 2 ore , schimband apa de mai multe ori in acest timp.
Se pun la fiert creierii in supa , timp de 3 minute apoi se scurg si se curata de pielita.
Se amesteca sucul de lamaie cu uleiul , se sareaza si pipareaza dupa gust.
Se taie creierii in doua si se aseaza intr-un bol , se acopera cu marinata si se pun la rece (frigider) 30 de minute.
Se scot semintele ardeiului iute , se taie ardeiul in bucati mici si se prapara un sote cu unt.
Se scot creierii din vasul cu marinata, se dau prin faina , ou batut si pesmet , se prajesc la foc mic intr-o tigaie, in 20 g unt (eu am folosit ulei).
Se prepara sosul:se incalzeste smantana cu firul de sofran ( eu am folosit un pliculet de Kotany), se condimenteaza si se adauga sote-ul de ardei iute.
marți, 5 ianuarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu